Szekszárd és Környéke
Szabadidős Többcélú Egyesülete
Karate Szakosztálya

Egy hét Okamoto [岡本沙織] Senseijel

Május második hetében a kiváló instruktor Okamoto Saori Sensei euróai turnéja elemeként egy teljes hetet töltött hazánkban, s adta át a JKS Hombu dojo japán edzéseinek hangulatát.

Akik a három város (Budapest, Szekszárd, Zalaegerszeg) edzései közül akárcsak egyen is részt vettek mind egyetértettek abban, hogy a fiatal mester elképesztően letisztult technikája mellett kíváló instruktor is, nagyon szépen, elemeire bontva, a gyakorlók tudásához és nyitottságához igazítva építette fel az edzéseit az egyes dojók vezetőinek kérésének megfelelően. 
A teljes héten a teljesen kezdőkön keresztül a komolyabban, rendszeresen versenyzőkön át, a pusztán karateismereteiket bővíteni vágyók is rengeteget tanulhattak. A teljes héten majd 20 órányi edzésen keresztül áttekintettük a kihon (bázistechnikák), az ido kihon (mozgásos alaptechnikák), jiyu ippon kumite, kis jiyu kumite fontosabb pontjait, több klasszikus shotokan katát (jion, empi, bassai dai, gojushiho dai, sochin) és persze néhány koten katát is (Kakuyoku Shodan, Nidan, Sandan). Ismét bebizonyosodott, hogy hatalmas tudással is lehet kedvesen, szerényen viselkedni, ahogyan az is, hogy nem kell a legmagasabb fokozatú instruktor ahhoz, hogy rengeteget tanulhassunk és rendszerezhessük tudásunkat. A szakmai munkát összegezve a tábor végén egyeztettük a Senseijel a hazai klubok jellemző technikai hibáit, hiánysságait, illetve átbeszéltük a lehetséges fejlődési lehetőségeket. A karate mellett a sok együtt töltött óra alatt megismertettük a Senseit a magyar konyha régi és fejlődő irányaival, és megkezdtük a japán-magyar szavak csere-berére alapuló kölcsönös elsajátítását. Bánhatja mindenki, aki kihagyta….

 

Külön kiemelendő néhány karatéka, akik a hét alatt segítették Okamoto Sensei ittartózkodását, munkáját. Köszönjük tehát Jagadits Lászlónak, Kütsön Diának, Molnár Tamásnak, Hecker Balázsnak, Cheritah Laurának és külön köszönet Rendás Péternek és Pájger Zoltánnak.

 

Összegezve: „Köszönjük szépen az egész hetet, a tanítást, s reméljük hamar találkozunk Okamoto Sensei. Oss.”

A karate célja nem a győzelem vagy a vereség eldöntése,
hanem a gyakorlatok tökéletesítése és a jellem fejlesztése. Gichin Funakoshi

2014. © JKS Szekszárd • Szekszárd és Környéke Szabadidős Többcélú Egyesülete Karate Szakosztálya

Created by szabika

JKS Karate Szekszárd

 

2014. © JKS Szekszárd • Szekszárd és Környéke Szabadidős Többcélú Egyesülete Karate Szakosztálya

Created by szabika